Verantwoording

Jaarverslag Voices4Peru Nederland 2022

Onze activiteiten bestonden tot in het najaar van 2022 voornamelijk uit kontakten via internet met de mensen in Las Lomas, Ventanilla, mede als uitloper van de corona-periode.

Onze voorzitter (Hetty) kon na enkele jaren weer een privé-bezoek brengen aan Las Lomas. Groot was dan ook de blijdschap, van beide kanten, dat zij na enkele jaren gedwongen thuis te blijven, weer de mogelijkheid had om mensen te spreken over de toekomst van de stichting daar, na het overlijden van Daniel Klopp. Het enthousiasme daar is groot en de wil om door te gaan ook. De voorganger van de jeugdkerk, altijd sterk betrokken bij het werk van Voices4Peru, zet zich, zoals hij zelf zegt, in om door te gaan.

De dankbaarheid van de schoolmedewerkers voor onze financiële bijdragen aan de privé-school van de stichting is groot. Hetty is dan ook verschillende keren uitgenodigd op school, in het bijzonder voor de viering van het 9-jarig bestaan. Wat een feest en wat een inzet van de medewerkers! Ook werd zij uitgenodigd voor een ontbijtje en een etentje thuis bij de directeur. Tijdens het ontbijt vertelde Letty (onderwijzeres) over de geschiedenis en de beginjaren van de school. Hierbij werden ook foto’s getoond. Bij het etentje vertelde de directeur dat het een hele moeilijke periode is geweest tijdens de pandemie; er kwamen nauwelijks aanvullende financiën binnen. In mei is het schooljaar begonnen en er zijn via mond-tot-mond reclame veel nieuwe aanmeldingen voor een plekje op de school. De school staat goed bekend. Er is nu zelfs ruimtegebrek. De klassen zijn overvol en er wordt al stilletjes gedacht aan uitbreiding van de school met een tweede verdieping.

In een gesprek met een jeugdwerker en voormalige medewerker van de Peruaanse stichting werd de teleurstelling over het ontbreken van een kerstviering voor de kinderen in Las Lomas uitgesproken. Deze kerstviering was een vaste activiteit voor de kinderen van Voices4Peru, maar de laatste jaren werd er niets georganiseerd wegens de ontbrekende financiën. Dank zij de financiering door de kringloopwinkel van De Hofstad in Apeldoorn hebben meer dan 200 (!!) kinderen in Las Lomas toch weer een kerstfeest gehad. Het was nog even spannend of het feest ook door kon gaan omdat de noodtoestand in Peru, wegens onlusten, was afgekondigd. Maar gelukkig was het rustig in dit deel van Lima.

In onze home-pagina kunt u lezen over de voetbalactiviteiten van Voices4Peru. Het eerst elftal (Club Dane) heeft zich helaas niet kunnen plaatsen in de league op nationaal niveau. Ondanks de teleurstelling hierover gaan de trainingen en wedstrijden gewoon door. Hetty heeft de trainingen meerdere keren bijgewoond.

8888888888888888888888

Lees hier onze financiële verantwoording 2022 Voices4Peru Nederland

ANBI-status (november 2018)

Onze stichting verkrijgt helaas niet de ANBI-status. De belastingdienst heeft namelijk besloten deze erkenning niet te verlenen; dit omdat Voices4Peru Nederland een buitenlandse stichting (Voices4Peru) ondersteunt die niet als Algemeen Nut Beogende Instelling is gerangschikt in het desbetreffende register. Dit spijt ons zeer. Het laat echter onverlet dat wij ons met hulp van onze donateurs ten volle blijven inzetten voor het doel waarvoor onze stichting is opgericht.